Minibus

Kdo sta Agata in Jurij

Agata in Jurij sta manjši vozili (e-minibusa) kategorije N1 na električni pogon: Grifo italijanskega proizvajalca Esagono Energia za prevoz šestih potnikov. Vozili sta prilagojeni prevozu starejših in gibalno oviranih oseb, vanju je mogoče naložiti tudi invalidski oziroma otroški voziček. Opremljeni sta z električnimi drsnimi potniškimi vrati, ki jih odpira voznik iz kabine, kar je zelo pomembno za varnost potnikov pri vstopu in izstopu.

 

 

Se lahko peljem z njima?

Uporaba mestnega e-minibusa je v prvi vrsti namenjena manj mobilnim, ranljivim skupinam prebivalcem (starejšim, invalidom oz. gibalno oviranim, otrokom), povečevanju njihove mobilnosti in dostopnosti do najbolj pomembnih javnih objektov in storitev ter navezav na prometna vozlišča (prometne prestopne točke). Vozili omogočata povezavo med območji, ki niso dostopna z obstoječim javnim prevozom.

Uporabljajo pa ga seveda lahko tudi drugi občani, občanke in obiskovalci/ke, da se z njim lažje in hitreje premikajo po mestu.

Brezplačni prevoz po centru Škofje Loke

Od ponedeljka do petka

Minibus vozi od ponedeljka do petka med 8. in 18. uro in ob sobotah med 8. in 13. uro.
Uporabniki in uporabnice lahko z dvigom roke minibus ustavijo kar med vožnjo, ali pa si prevoz zagotovijo s klicem na TELEFONSKO ŠTEVILKO: 051 444 760.

Kje se lahko vozim?

Mestni e-minibus nima vnaprej začrtane trase. Območje izvajanja prevozov je omejeno na območje širšega mestnega središča Škofje Loke: del naselja Stara Loka, Ceste talcev, Partizanske ceste in Šolske ulice, Blaževe ulice, Cankarjevega trga, Mestnega trga, Poljanske ceste, Grajske poti, Fužinske ulice, Kopališke ulice, Spodnjega trga, Puštala in Stare ceste.

Krožna vožnja se izvaja med tržnico na Partizanski cesti, Trgom pod gradom in parkiriščem Tehnik ter spet nazaj do tržnice.

Kdaj?

Minibus vozi od ponedeljka do petka med 8. in 18. uro in ob sobotah med 8. in 13. uro.

Vožnjo začenja ob 8. uri na območju pred tržnico v nekdanji vojašnici.

Relacija vožnje – znotraj območja izvajanja prevozov – je prilagodljiva in se oblikuje glede na potrebo potnika.

Na kakšen način?

Vstop in izstop na minibus je mogoč kjer koli znotraj območja izvajanja prevozov.

Uporabniki in uporabnice lahko z dvigom roke minibus ustavijo kar med vožnjo, nanj pa lahko vstopijo tudi, ko vozilo stoji na postajališču oziroma si prevoz zagotovijo s klicem na TELEFONSKO ŠTEVILKO: 051 444 760.

Na navedeno telefonsko številko vozniku sporočimo: KDAJ in NA KATERI LOKACIJI naj nas pobere ter ŽELENI CILJ VOŽNJE.

Prevozi na klic izven tega območja se ne izvajajo.

Je storitev plačljiva?

Storitev prevoza izvaja Javno podjetje Komunala Škofja Loka v sodelovanju z Društvom Sožitje Škofja Loka in je vsaj v poskusnem pilotnem obdobju BREZPLAČNA.

Pravila prevoza in varnostni ukrepi

Potniki lahko v minibus vstopajo skupaj z ročno prtljago, ki je manjših dimenzij in ne tehta več kot 10 kg (npr. ročne torbe, manjši zavoji oz. paketi).

Največja dovoljena hitrost vožnje je 40 km/h, njun domet z enim polnjenjem baterij je vsaj 80 kilometrov. Obe vozili imata možnost rekuperacije energije pri zaviranju in vožnji navzdol.

Pomembno je upoštevanje preventivnih varnostnih ukrepov za zaščito potnikov in zaposlenih. Zaščitni ukrepi se sproti prilagajajo navodilom in priporočilom za varno izvajanje dejavnosti Nacionalnega inštituta za javno zdravje.

Trenutno je pri vožnji z minibusom potrebno upoštevati pravilo PCT, nositi zaščitno masko, zaželeno je tudi razkuževanje rok.

Prevoz si lahko zagotovite tudi s klicem na TELEFONSKO ŠTEVILKO: 051 444-760.

Ali ste vedeli?

Nova mestna e-minibusa sta poimenovana ’Jurij’’ in ‘’Agata’’- po popularnih junakih romana Ivana Tavčarja ‘’Visoška kronika’’. Imeni so izbrali občanke in občani na javni anketi.

Pa še to …

Trenutno poteka testno, uvajalno, poskusno obdobje, po katerem bomo naredili evalvacijo in storitev prikrojili še bolj po meri uporabnic in uporabnikov.

Gremo na minibus!

Storitev prevoza izvaja Javno podjetje Komunala Škofja Loka v sodelovanju z Društvom Sožitje Škofja Loka in bo vsaj v poskusnem pilotnem obdobju brezplačna.

Dostopnost