Čistilni akciji v občinah Škofja Loka in Železniki

Čistilna akcija v občini Škofja Loka

Čistilna akcija v občini Škofja Loka bo potekala v soboto, 6. 4. 2024, od 9. do 13. ure.

Prvo soboto v aprilu bomo organizirali spomladansko akcijo čiščenja in urejanja okolja. To je nova priložnost, da v dobri družbi naredimo nekaj zase in za naše okolje. K sodelovanju vabimo vse aktivne posameznice in posameznike v krajevnih skupnostih občine Škofja Loka, različnih društvih, zavodih in izobraževalnih ustanovah ter organizacijah.

Na dogovorjenih zbirnih mestih bomo ločeno zbirali odpadke. Ločeno zbiranje je pomembno zato, da omogočimo pravilno nadaljnjo obdelavo posamezne skupine odpadkov. Prosimo vas, da po svojih močeh zagotovite, da bodo na dogovorjenih zbirnih mestih različne frakcije odpadkov ločeno odložene in pripravljene na odvoz, ki ga bomo izvedli po kočani akciji.

Akcija ni namenjena odvozu kosovnih odpadkov niti odvozu zelenega obreza. Pri pregledu nad pravilnim ravnanjem z odpadki bo sodeloval Medobčinski inšpektorat in redarstvo.

Lokacije zbirnih mest za odlaganje odpadkov v občini Škofja Loka.

 

Čistilna akcija v občini Železniki

V soboto 13. 4. 2024 bo od 9. do 12. ure potekala pomladna čistilna akcija v Železnikih.

Na dogovorjenih zbirnih mestih bomo ločeno zbirali odpadke z javnih površin. Ločeno zbiranje je pomembno zato, da omogočimo pravilno nadaljnjo obdelavo posamezne skupine odpadkov. Prosimo vas, da po svojih močeh zagotovite, da bodo na dogovorjenih zbirnih mestih različne frakcije odpadkov ločeno odložene in pripravljene na odvoz.

zbirna mesta čistilne akcije 2024

Prostovoljci in prostovoljke, ki se boste udeležili akcije, s seboj prinesete pripomočke: rokavice, grablje, motiko, ipd.

 

       

 

Dostopnost