Biorazgradljive vreče za biološke odpadke

Biološki odpadki predstavljajo med 40 in 50 odstotkov vseh odpadkov, ki nastanejo v gospodinjstvu. Biološke odpadke moramo zbirati ločeno, saj je to osnovni pogoj, da bo iz njih nastal koristen proizvod (kompost ali digestat). Lahko jih kompostiramo na domačem kompostniku ali zbiramo v rjavih zabojnikih za biološke odpadke Komunale Škofja Loka. Zaradi narave odpadkov se biološke odpadke lahko zbira le v biorazgradljivih vrečah.

 

Biorazgradljive vreče za zbiranje bioloških odpadkov v rjavih zabojnikih

Vrečke se ustrezno biorazgradijo le v industrijskih kompostarnah, pod nadzorovanimi pogoji. Primerne so za zbiranje bioloških odpadkov v rjavih zabojnikih Komunale Škofja Loka. Vreče morajo imeti oznako OK compost.

 

Biorazgradljive vreče za domači kompostnik

Primerne so za domači kompostnik in za zbiranje bioloških odpadkov v rjavih zabojnikih Komunale Škofja Loka. Zaradi sestave se biorazgradijo tudi na domačem kompostniku kljub nižjim temperaturam v kompostu. Vreče za zbiranje bioloških odpadkov, ki jih bomo kompostirali na domačem kompostu, morajo imeti oznako HOME OK compost.

 

Biorazgradljive vreče iz koruznega in krompirjevega škroba, ki so primerne za zbiranje bioloških odpadkov v rjavih zabojnikih, lahko kupite tudi na Komunali Škofja Loka.

Cene vreč (z DDV)
  • 10 l vreča = 0,18 €,
  • 120 l vreča = 1,01€,
  • 240 l vreča = 1,42 €.

Dostopnost