Prve polpotopne zbiralnice tudi v Škofji Loki

V občini Škofja Loka se bo v prihajajočih dneh pričelo vgradnjo polpotopnih zbiralnic za odpadni papir in stekleno embalažo.

V prihodnjem tednu bomo v občini Škofja Loka pričeli z vgradnjo polpotopnih zbiralnic za ločeno zbiranje odpadkov na ekoloških otokih. Prva lokacija postavitve bo na bivši avtobusni postaji v Podlubniku. Sodobno zasnovane in visoko kakovostne posode bodo nadomestile več zabojnikov in zvonov, ki so postavljeni na trenutnih ekoloških otokih.

Uporabnikom bodo na voljo 3 polpotopne zbiralnice. In sicer 2 zbiralnici za papir in ena zbiralnica za stekleno embalažo. Kapaciteto zbiralnic bo 3.000 litrov.

Takšno postavitev ekoloških otokov se bo v občini Škofja Loka letos izvedlo na treh lokacijah, v Podlubniku, na Partizanski cesti in na Kidričevi cesti.

Ali ste vedeli, da bo kar 70 odstotkov prostornine zabojnikov pod zemljo? S takim načinom zbiranja dosežemo prihranek prostora na enaki tlorisni površini in posledično poenoten videz okolice, gravitacijsko odlaganje pa zmanjša tudi volumen vseh odpadkov.

Zbiralnice EcoDip, so plod znanja in dela slovenskega podjetja Aplast. Začetki segajo v leto 2004, danes pa te zbiralnice obratujejo v Zahodni Evropi, Skandinaviji in Sloveniji.

 

Pri uporabi in oddaji odpadkov v nov, sodoben ekološki otok, uporabnike naprošamo za še doslednejše ločevanje odpadkov, saj je za optimalno delovanje podzemnih zbiralnic potrebno vestno ločevanje različnih vrst odpadkov.

 

 

 

 

Predvidoma teden dni bo zaradi del v Podlubniku delno oviran tudi promet po ulici.

Po zaključku del se bo stanje območja vzpostavilo v stanje pred posegom. V sklopu teh del se bo obnovilo tudi del poškodovanega cestišča in odvodnjavanje meteorne vode.

Dostopnost