Poskusna akcija zbiranja zelenega odreza

Nekoliko višje zunanje temperature že nakazujejo začetek vrtičkanja in urejanja naših okolic. Ob takšnem urejanju pa nam nastane zeleni odrez. Pred leti so se v Škofji Loki že izvajale akcije zbiranja zelenega odreza. Kljub striktnim navodilom, da se zbira SAMO zeleni odrez, se je vedno zbralo večje količine kosovnih odpadkov. Zato se je akcije tudi ukinilo.

Komunala Škofja Loka sedaj poskuša oživiti akcijo nazaj. Zato se bo izvedlo:

Poskusno akcijo zbiranja zelenega odreza, ki bo 27. 3. 2021

Z izvajanjem tovrstnih akcij želimo preveriti potrebo po odvozu zelenega odreza v Škofji Loki. Na podlagi zbranih količin in podatkov s terena bomo lahko vzpostavili sistem za prihodnja leta, ki bo okolju in ljudem prijazen.

Vse uporabnike, ki ste vključeni v poskusno akcijo zbiranja zelenega odreza obveščamo, da kosovni odpadki ne spadajo v zeleni odrez. Prav tako jih lahko oddate s pomočjo dopisnic, ki jih prejmete vsako leto.

 

 

 

KONTEJNERSKI ODVOZ ZELENEGA ODREZA

Za prebivalce Frankovega naselja in Hafnerjevega naselja

Na parkirišču Mercator Marketa bo v soboto 27.3.2021 od 8. do 12. ure postavljen kontejner, kamor boste občani Frankovega naselja in Hafnerjevega naselja lahko prinesli, pripeljali vaš zeleni odrez.

PROSIMO VAS, DA NA ZBIRNO MESTO PRIPELJETE SAMO ZELENI ODREZ.

INDIVIDUALNO POBIRANJE ZELENEGA ODREZA

Za prebivalce Podlubnika

V predelu Škofje Loke – Podlubniku bomo zeleni odrez pobirali individualno.

Vsi prebivalci individualnih objektov zeleni odrez pripravite DO 27.3.2021 DO 8. ure na isto mesto, kot pripravite zabojnike za ostale odpadke in odpadno embalažo.
Ker se bo pobiralo s kamionom uporabnike prosimo, da zeleni odrez pripravite na primerno podlago, ki bo zaščitila vaša dvorišča.

PROSIMO VAS, DA PRIPRAVITE SAMO ZELENI ODREZ.
Dostopnost